Laing elektromos kazán

A Laing elektromos kazánok már közel két évtizede kerültek Magyarországon forgalomba. Az évek során az eladásban fokozott növekedési tendencia figyelhető meg, ami arra enged következtetni, hogy egyre több ember ismeri fel az benne rejlő lehetőségeket.

A Laing elektromos kazánok közül számos változat létezik, vannak kompakt központi fűtésre és használati melegvíz előállítására is használható típusok, de a kereskedelemben megtalálhatóak az úgynevezett minikazánok is.

A minikazánok közül az egyik leginkább felkapott modell az EH Mini elektromos kazán, melyet az egyéni igényeknek megfelelően radiátoros és padlófűtéses rendszerekbe építhetünk be. A sorozat modelljeinek a leadott és használható teljesítménye 3-4 kW között mozog.

Ezeknek a Laing minikazánoknak a felépítése és működési elve egyszerű. A kazánban egy 3 kW teljesítményű elektromos fűtőbetét található, amely a szivattyú alsó csonkjánál beszívott vizet melegíti fel. A szféromotoros szivattyú a felelős a víz beszívásáért és keringetéséért. A fűtőbetét közvetlenül a forgórész után helyezkedik el, aminek köszönhetően biztosítani tudja a jó hőleadást. A minikazán működése halk, és a beépített biztonsági hőmérséklet-szabályozásnak köszönhetően hatékonyan véd a túlhevüléstől, így használatuk nem csak környezetbarát és kényelmes, de maximálisan biztonságos is.

Ha alkalmazási lehetőségeiket nézzük, azt mondhatjuk, hogy ezek a kis teljesítményű modellek kiválóan alkalmasak kis szobák, lakások vagy hétvégi házak fűtésére. Nagyszerű megoldást jelentenek szezonális fűtésre nyaralók vagy fürdőszobák esetén, de olyan esetben is számításba jöhet használatuk, ha utólagos bővítés következtében lehetetlen az épületrész meglevő fűtési körre való csatlakoztatása.

Egy másik szintén Laing cég által gyártott típus az ellenállásos elektromos kazán. Ez a kompakt megoldás padlófűtéses és radiátoros fűtési rendszerek együttes alkalmazásához, valamint egy időben hálózati melegvíz előállításához is használható. Csatlakoztathatunk hozzá több szobatermosztátot, de akár külső hőérzékelőt is, mellyel vezérelhetjük a fűtésszabályozót. Ezeknek az elektromos kazánoknak az üzemeltetése gazdaságos, kényelmes, ugyanakkor tiszta is. Mivel működésük rendkívül halk, így akár a lakótérben is elhelyezhetjük őket.

Működési elve az ellenállásos hevítés, gömbmotoros szivattyúval megvalósítva egy hosszú távra tervezett bonyolult rendszer, amely ugyanakkor megbízható és stabil is.

Természetesen ennél a gyártónál is találunk számos különböző teljesítményű, felszereltségű és árkategóriájú modellt, így mindenki saját igénye szerint választhat kedvére és pénztárcájához valót.