Elektromos kombi kazán

Az elektromos kombi kazánok az árammal működő fűtőeszközök egy magasabb kategóriás csoportját képezik. Ezek a modellek képesek a különböző fűtési rendszerek irányításán túl a háztartás számára szükséges használati melegvíz előállítására is.

A kombi kazánok kiválasztása során is alapvető szempont a fűteni kívánt lakrész mérete, de fontos és meghatározó tényező az itt lakók száma, hiszen ez alapján kell méretezni a használati melegvíz előállítására és tárolására szükséges tartály nagyságát. Ezek a kazántípusok egy teljes egységet képeznek, melyek már gyárilag magukba foglalják magát az elektromos kazánt, a rendszer kiépítéséhez és működtetéséhez szükséges keringető szivattyút, automatikus légtelenítő készüléket, egy vezérlőegységet, mely a fűtést és a melegvíz-ellátást szabályozza, és nem utolsó sorban egy rozsdamentes anyagból, főként acélból készült víztározó tartályt.

Egy ilyen elektromos kombi kazán az Electromax is, mely méreteiben és teljesítményében alkalmazkodik az átlagos háztartási követelményekhez. A beépített kazán teljesítménye a modelltől függően 6-9 kW között változik, amely képes a hagyományos radiátoros vagy akár padlófűtéses rendszerek vezérlésére, és a 180 literes rozsdamentes acélból készült tartályban a használati melegvíz előállítására és tárolására.

Egy másik szintén elektromos kombi kazán a CMX típus, amelynek CM15 és CM18 változatai ismertek. Ezeknek a kazánoknak a teljesítménye 3kW-tól egészen 15-18 kW-ig szabályozható. Ha megfelelő szobatermosztáttal látjuk el a rendszert, magasfokú energiamegtakarítást és jelentős fogyasztáscsökkenést érhetünk el. A CMX típusok minden alkatrésze rozsdamentes acélból készül, melynek köszönhetően élettartamuk rendkívül hosszú és probléma-mentes, és a karbantartási munkálatok és azok költségek is minimálisak. Működésük biztonságos és megbízható, az beépített érzékelők és a digitális kijelzők lehetővé teszik az egyszerű és gyors szabályozást.

A fentieken kívül a Radeconak is van olyan termékcsaládja, amely képes egy kalap alatt kezelni a fűtés és a használati melegvíz problémáját. Az EKCO L1 modellek közül számos olyat találunk, amely mindkét problémát képes egyidejűleg kezelni.

Ha szeretnénk kényelmet otthonunkba, akkor az elektromos kombi kazán megoldja minden fűtéssel és melegvíz előállítással kapcsolatos problémánkat. Hogy ez az együttes megoldás magasabb bekerülési költséggel jár, ez csak természetes, de azt mindenki tudja, hogy a kényelemnek ára van.