AEG elektromos kazán

Egy másik elektromos kazánok gyártásával foglalkozó cég az AEG. Az általa előállított és forgalmazott termékek teljesítménye és ára is rendkívül széles skálán mozog.

Az általuk gyártott ETH sorozat méltán vívta ki a fogyasztók elismerését, és terjed egyre szélesebb körben a magyarországi vásárlói körökben is. A gyártó az ebbe a családba tartozó elektromos átfolyós kazánokat úgy zárt mint nyitott fűtési rendszerekbe építéshez is ajánlja.

Az AEG elektromos kazánok kényelmes fűtési megoldást nyújtanak, úgy a hagyományos alapfűtés biztosítására, mint kiegészítő fűtéskénti alkalmazás esetén is. Használhatóak radiátoros vagy falfűtés esetén, vagy akár ezek kombinált változataihoz, de akár napkollektoros rendszerekbe is beépíthetőek.

A változó teljesítményigények kielégítése végett a típussorozatban 13-24 kW közötti modelleket találunk, így lehetővé válik az egyéni lehetőségekhez és igényekhez szabott minél tökéletesebb illeszkedésük.

Működésük takarékos és halk üzemmódú, a készülékeket mikroprocesszoros vezérlőegység irányítja, aminek következménye a rendkívül gyors váltás és hatékony szabályozó képesség.

Ezeknek a típusoknak a mérete kicsi, alapvetően falra szerelhető változatokról beszélünk. Megjelenésük esztétikus, burkolatuk jól szigetelt, ezért a lakás bármely pontján elhelyezhetjük őket, akár még a fürdőszobában is.

A biztonságos működés érdekében szükséges a rendszerbe építeni egy zárt tágulási tartályt és egy biztonsági szelepet. A kazán maga lehetőséget biztosít a kimenő víz hőmérsékletének pontos meghatározására a 25-90 °C-os hőmérsékleti intervallumban, és tartozik hozzá egy beépített keringető szivattyú és egy automata légtelenítő készülék is.

Bátran használhatjuk őket hétvégi házak fűtésére is, hiszen az ETH sorozat elektromos kazánjai automatikus fagyvédelemmel vannak ellátva. Ezek a modellek automatikus védelmet kaptak a hálózati túlterhelés ellen is. Ha a hálózatra egyéb nagy teljesítményű fogyasztót kapcsolunk, ezek az átfolyós elektromos kazánok automatikusan kikapcsolnak. Ez az előnykapcsolás elvének is nevezett módszer nem engedi, hogy a elektromos hálózat túlterheléséből adódóan károsodjon készülékünk, így abban a pillanatban, amikor azt észleli, hogy az elektromos áramellátásban gond adódik, és nem elegendő a rendelkezésre álló teljesítmény, kikapcsolja a kazánt.

A rendszer túlnyomásáról a rendszerbe épített nyomásérzékelő ad tájékoztatást, így nem megfelelő víznyomásra, túl magas vagy alacsony érték esetén, a vezérlőegység kikapcsolja a kazánt.